Middagskasse från Frö

Beställs senast 21:00 dagen innan önskad upphämtning via mail eller telefon.
Upphämtning sker mellan 16:00-17:00 hos oss i restaurangen. Vill du inte komma in till oss går det bra att sitta kvar i bilen så kommer vi ut och levererar, då sker betalning via swish.

Vinförslag du hittar på systembolaget i Sälen by
Förrätt
2018 The Buther Pinot Noir, Österrike nr 70521 169kr
2019 La Corte del Pozzo, Bardolino, Italien nr 2340 95kr
Varmrätt
2019 Les Baronnes, Sancerre, Frankrike nr 32253 189kr
2018 Rkatsiteli Qvevri, Georgien nr 2195 128kr
Dessert
Brännlands iscider fatlagrad, Sverige nr 76345 159kr

MENY MIDDAGSKASSEN

Förrätt
Tartar på sotad ryggbiff med talgemulsion, mjölksyrad morot,
senapsfrön & friterad lök

Varmrätt
Fjällröding med musselsås, bakad vitkål, ramslöksbär & dill

Dessert
Smörstekt sockerkaka med blåbär, syrad grädde, fänkål & maräng

Lägg till en bit ost från Hansjö mejeri med marmelad 45kr
Surdegsbröd & egenkärnat smör ingår.

475kr per person

 

Instruktioner middagskassen

Förrätt – Tartar på sotad ryggbiff
1.Blanda det skurna köttet med den mjölksyrade moroten,
de picklade senapsfröna, lite rybsolja och salt & peppar.
Smaka av så att ni är nöjda med mängden salt & peppar.
2. Lägg upp på tallrikar, spritsa talgemulsionen över hela köttet
Toppa med den friterade löken & smörgåskrassen.

Varmrätt – Fjällröding med vitkål & musselsås
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Ta fram rödingen så den inte är kylskåpskall när den ska stekas.
3. Häll upp musselsåsen i kastrull och koka upp den.
4. Värm vitkålen i ugnen tills den har fått lite färg, ca 15 min.
5. Ställ en stekpanna på hög värme på spisen och tillsätt olja, vänta tills pannan är riktigt varm innan du lägger ner fisken.
6. Lägg fisken med skinnsidan neråt i pannan. Vänta en liten stund och tillsätt sedan smöret. När fisken fått en tydlig ”tillagad” tunn rand runtom i köttet är det dags att ösa den med smöret. Använd en matsked, luta stekpannan och ös smör över fisken ett par gånger. Salta fisken och vänd sedan på den i stekpannan och ta bort den från värmen. Salta även skinnsidan och låt fisken vila någon minut i pannan medans du gör nästa steg.
7.Häll i dilloljan i musselsåsen och rör om försiktigt. Vispa inte!
8. Lägg upp vitkålen på tallriken och fisken bredvid med skinnsidan uppåt, skeda på såsen emellan. (Ett tips är att värma tallrikarna på eftervärmen i ugnen innan, då håller sig maten varm längre)
Toppa kålen med de inlagda ramslöksbären.
Vi rekommenderar varmt att ni äter skinnet på fisken som tack vare din tillagningsmetod fått fin textur & smak!

Dessert – Sockerkaka med syrad grädde & blåbär
1. Stek sockerkakan i smör i en stekpanna på båda sidor tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
2. Toppa kakan med en klick av den syrade grädden. Gör en liten grop i gräddklicken men hjälp av baksidan på en sked. Fyll gropen lite slarvigt med blåbären och bryt slutligen över lite maräng över/runt om.