Middagskasse från Frö

Beställs senast 21:00 dagen innan önskad upphämtning via mail eller telefon.
Upphämtning sker mellan 16:00-17:00 hos oss i restaurangen. Vill du inte komma in till oss går det bra att sitta kvar i bilen så kommer vi ut och levererar, då sker betalning via swish.

Vinförslag du hittar på systembolaget i Sälen by
Förrätt
2019 La Corte del Pozzo, Bardolino, Italien nr 2340 95kr
Varmrätt
2019 Les Baronnes, Sancerre, Frankrike nr 32253 189kr
2018 Rkatsiteli Qvevri, Georgien nr 2195 128kr
Dessert
Brännlands iscider fatlagrad, Sverige nr 76345 159kr

MENY MIDDAGSKASSEN

Surdegsbröd & egenkärnat smör

Förrätt
Tartar på sotad ryggbiff med emulsion på Liura & brynt smör,
friterat bovete, gräslöksolja, krasse & picklad lök

Varmrätt
Fjällröding från Landösjön med rökt morotspuré, musselsås med havtornsolja,
sallad på mjölksyrad morot, picklad fänkål & dill

Dessert
Äpple inkokt i gatkamomill & lingon, mandelkaka & vispad saltkaramell

Lägg till en bit ost från Hansjö mejeri med marmelad 55kr

495kr per person

 

Instruktioner middagskassen

Bröd – Grahamssurdegsbröd med egenkärnat smör
1. Värm bröden ca 2 minuter i ugnen på 175 grader.
2. Se till att smöret är rumstempererat vid servering.

Förrätt – Tartar på sotad ryggbiff
1.Blanda det skurna köttet med bovete, gräslöksolja och salt & peppar.
Smaka av så att ni är nöjda med mängden salt & peppar.
2. Lägg upp på tallrikar.
3. Klipp ett litet hål i spritspåsen så att du kan spritsa en lagom mängd Liura/brynt smöremulsion över hela köttet.
4. Toppa med den picklade löken & smörgåskrassen.

Varmrätt – Fjällröding med morot & musselsås
1. Ta fram rödingen så den inte är kylskåpskall när den ska stekas.
2. Värm morotspurén i en kastrull på medelvärme, rör i den då och då, gärna med en slickepott ifall det skulle sätta sig lite i botten.
3. Häll upp musselsåsen i kastrull och koka upp den.
4. Ställ en stekpanna på hög värme på spisen och tillsätt olja, vänta tills pannan är riktigt varm innan du lägger ner fisken.
5. Lägg fisken med skinnsidan neråt i pannan. Vänta en liten stund och tillsätt sedan smöret. När fisken fått en tydlig ”tillagad” tunn rand runtom i köttet är det dags att ösa den med smöret. Använd en matsked, luta stekpannan och ös smör över fisken ett par gånger. Salta fisken och vänd sedan på den i stekpannan och ta bort den från värmen. Salta även skinnsidan och låt fisken vila någon minut i pannan medans du gör nästa steg.
6. Häll i havtornsoljan i musselsåsen och rör om försiktigt. Vispa inte!
7. Lägg upp purén på tallriken och fisken bredvid med skinnsidan uppåt, skeda på såsen emellan. (Ett tips är att värma tallrikarna på eftervärmen i ugnen innan, då håller sig maten varm längre)
Toppa purén med ”salladen” på morot & fänkål.

Vi rekommenderar varmt att ni äter skinnet på fisken som tack vare din tillagningsmetod fått fin textur & smak!

Dessert – Mandelkaka med inkokt äpple
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Skicka in mandelkakan i ugnen i ca 3 min bara för att bli lite varm.
3. Lägg mandelkakan i botten på en skål/assiette.
4.Spritsa sedan på en klick vispad karamell.
5. Toppa med det inkokta äpplet.

Funderar du över innehållet i någonting, tveka inte att höra av dig!

Lycka till!